Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven en infodagen

Beste ouders en beste leerlingen

Na deze paasvakantie zijn we overal in Vlaanderen met een nieuwe fase van ‘onderwijs’ van start gegaan, zowel in het basis- als het secundair onderwijs. En we wachten tot de scholen weer kunnen opengaan. Jullie zitten in een speciale positie omdat jullie zoon of dochter volgend jaar de sprong maakt naar de grote school …

Gelukkig zijn vele kinderen al op bezoek geweest op de verschillende campussen, nog voor er sprake was van coronamaatregelen en het schorsen van de lessen. De tijden zijn grondig veranderd en dat zorgt voor onze nieuwe, vreemde levensstijl. Afstandsonderwijs, telewerken, social distancing … en onzekerheid over wanneer we de overstap naar het ‘nieuwe normaal’ zullen kunnen beginnen.

Hierdoor zijn onze gewone infodagen waarop we jullie graag ontvangen, verwelkomen en rondleiden afgeschaft. De maatregelen om het virus in te dijken zorgen ervoor dat we ook veel meer digitaal moeten werken. Met dit bericht willen we jullie verder informeren…

Kan ik toch al inschrijven?

Op de verschillende campussen van onze Sint-Paulusschool kan je vanaf 20 april digitaal inschrijven. Onderaan deze pagina kan je doorklikken naar één van onze 6 campussen waar je een digitaal aanmeldingsformulier vindt.

Van zodra de overheid het toelaat, zullen we jullie dan graag persoonlijk uitnodigen voor een échte intake waar we een individuele rondleiding geven en ook persoonlijk kennismaken om de nodige uitleg te geven bij de overstap en om al jullie vragen te beantwoorden.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Op elk van de campus websites vinden jullie de mogelijkheid om een campusfolder aan te vragen. Deze wordt jullie dan met de post toegestuurd. Het is ook mogelijk om deze digitaal te bekijken.

Vanaf 2 juni organiseren we infomomenten op afspraak. Vraag gerust een persoonlijke rondleiding aan, dan zullen wij jullie individueel contacteren om een afspraak te maken. Je kan dit doen via deze link: persoonlijke rondleiding aanvragen.

Op de schoolsites zijn er digitale rondleidingen, filmpjes met uitleg over de verschillende focussen in het eerste leerjaar A en B, kansen om te chatten, te bellen, enz.

Met de Sint-Paulusschool hebben we 5 campussen secundair onderwijs waar we met een warm team jullie kinderen zullen verwelkomen. Je kan op elke campus voor het eerste jaar kiezen tussen een aantal focussen; via dit filmpje krijg je alvast wat meer uitleg hierover:

Ik heb een specifieke zorgvraag

Tijdens een persoonlijke ontmoeting is het veel makkelijker om het samen te hebben over jullie eigen persoonlijke zorgvraag voor je zoon of dochter. Ook al is dit niet haalbaar op een digitaal aanmeldingsformulier, toch engageren wij ons om met ons zorgteam te luisteren naar al jullie vragen.  Via het formulier via deze link kunnen jullie een specifieke vraag aan één van onze zorgteams doorspelen; aarzel niet om ons te contacteren, we luisteren graag:  vraag aan het zorgteam.

Zoals jullie kunnen merken, beste ouders en leerlingen, we staan wel degelijk klaar om jullie te begeleiden en te helpen om deze zo belangrijke stap naar het secundair onderwijs te maken. Wees welkom!