Handleidingen voor ouders

 

Beste ouder

schoolwareWij zijn blij dat u als ouder voor één van de campussen van de Sint-Paulusschool koos. Om u goed te informeren over de vorderingen van uw zoon of dochter, of om alle doorgestuurde informatie gebundeld terug te vinden, maken wij gebruik van het e-platform SCHOOLWARE.

Hiermee kunt u via uw webbrowser of app op de smartphone alle informatie over uw zoon of dochter heel eenvoudig opvolgen. Nadat u zich heeft aangemeld op het platform Schoolware kan u de digitale agenda, de taken, de facturen, interventies op het leerlingvolgsysteem en nog veel meer raadplegen. U kan er de informatie voor al uw kinderen terugvinden, zelfs al zitten zij op verschillende campussen.

Hoe gaat u hiervoor concreet te werk?

Om een account aan te maken hebt u een koppelcode nodig. Deze is per kind uniek en kunt u verkrijgen via het secretariaat van de campus. Als u in het bezit bent van de juiste code kan u aan de slag met onderstaande handleidingen om een account aan te maken of om uw kind te koppelen aan uw account.

  • U heeft nog geen account in de Schoolware omgeving van de Sint-Paulusschool. Bekijk het volgende filmpje of de handleiding voor uitgebreidere instructies.

      Een nieuw account aanmakenvideo instructie

  • Heeft u wel al een Schoolware account om aan te melden, dan kan u met behulp van de ontvangen koppelcode uw zoon of dochter aan het overzicht toevoegen. Bekijk het volgende filmpje of de handleiding voor instructies.

      Een kind toevoegen aan uw accountvideo instructie

  • U heeft wel een Schoolware account om aan te melden, maar bent uw wachtwoord vergeten. Of u krijgt bij het aanmaken van een nieuw account melding dat er al een bestaand account gevonden is, maar het aanmelden lukt niet meer.

     Wachtwoord vergeten

Wenst u gebruik te maken van de app? Met de stappen in onderstaande handleiding kan u de Schoolware app installeren op uw smartphone of tablet.

      De Schoolware APP installeren

Wenst u gebruik te maken push en mail notificaties binnen Schoolware? Met de stappen in onderstaande handleiding kan u deze via de Schoolware website en app installeren op uw smartphone of tablet.

Push en mail notificaties in Schoolware inschakelen

Aanvullend kan u een aantal handleidingen over de verschillende modules binnen Schoolware voor ouders raadplegen:

Met PC en browser     Met Smartphone en APP
Aanmelden in Schoolware voor ouders Aanmelden in Schoolware voor ouders
Een afspraak maken voor oudercontact Een afspraak maken voor oudercontact
Raadplegen van de agenda en "Te doen lijst" Raadplegen van de agenda en "Te doen lijst"
Raadplegen van evaluaties en rapporten Raadplegen van evaluaties en rapporten
Raadplegen van het prikbord Raadplegen van het prikbord
Raadplegen van interventies en afwezigheden Raadplegen van interventies en afwezigheden
Raadplegen van de schoolrekeningen Raadplegen van de schoolrekeningen