2 A - basisoptie Maatschappij & welzijn

leerjaar : 2de jaar
campus : Hemelvaart, Sint-Jan Berchmans, Sint-Vincentius, VIBSO OV4
domein :
finaliteit :

Ben je geboeid door het sociale gedrag van mensen?  Wil je sterk worden in sociale en communicatieve vaardigheden en dit in verschillende situaties? Heb je interesse in gezondheid vanuit een natuurwetenschappelijke benadering?

Spreekt een gezonde en persoonlijke levensstijl je aan? Dan is deze richting misschien iets voor jou!

Wat leer je?

Je krijgt een brede algemene vorming, zo ben je zowel voorbereid op de richting Maatschappij- & Welzijnswetenschappen, met een eerder (mens)wetenschappelijke invalshoek, als de richting Maatschappij & Welzijn, waar de praktische component meer centraal staat. De nadruk ligt op natuurwetenschappen en sociale vakken; je hoeft geen talenknobbel te zijn.

Vakken

Algemene vorming

aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
3
geschiedenis
2
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
mens en samenleving
1
muziek
1
natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
techniek
2
wiskunde
4

Differentiatie

2
ICT
mens & samenleving

Basisoptie

5
basisoptie Maatschappij & Welzijn

Wat erna?

De meeste leerlingen kiezen na de basisoptie Maatschappij & Welzijn voor de richtingen Maatschappij- & Welzijnswetenschappen of Maatschappij & Welzijn omdat dit het sterkst aansluit bij de gevolgde basisoptie en bij de interesse van de leerlingen.

Naast deze logische overgang zijn er binnen de tweede graad nog tal van andere keuzes haalbaar. In de derde graad kan je Welzijnswetenschappen, Gezondheidszorg of Opvoeding en begeleiding kiezen. Maatschappij & Welzijn is een opleiding die je voorbereidt op studies bunnen het hoger onderwijs

CLIL

Talen zijn een heel belangrijke sleutel voor de toekomst, en bij een CLIL-vak krijgt de leerling les in het Engels of Frans. We legden de klemtoon op het competentie-ontwikkelend perspectief: door te leren in een andere taal ontwikkelen leerlingen competenties in de doeltaal én in het vak, naast de kennis over die taal.

Campus Sint-Jan Berchmans Avelgem