2 A - basisoptie Moderne talen & wetenschappen

wetenschappen
leerjaar : 2de jaar
campus : College, Hemelvaart, Sint-Jan Berchmans, Sint-Vincentius, VIBSO OV4
domein :
finaliteit :

Toon je interesse in vreemde talen en ben je graag met cultuur bezig? Heb je een passie voor taal en literatuur? Ben je geïnteresseerd in wetenschappen en wil je meer ontdekken over de wereld waarin we leven?

Toon je belangstelling voor het wetenschappelijke aspect van de mens? Dan is deze richting misschien iets voor jou!

Wat leer je?

Je krijgt een brede algemene vorming, zo ben je voorbereid op de richtingen binnen de domeinen Maatschappij & Welzijn, STEM en Taal & Cultuur.

In het luik Moderne Talen ga je aan de slag in het Engels, Frans en Nederlands. De basis wordt gelegd tijdens de algemene vakken. De kennis die je daar opbouwt, leer je in verschillende praktische situaties toepassen. Je ontdekt overeenkomsten en verschillen tussen de talen waardoor je inzicht groter wordt. Je leert creatief aan de slag te gaan met taal en je geniet van taal in al haar vormen.

In het luik Wetenschappen leer je aan de hand van onderzoeksprojecten en experimenten bij over de verschillende disciplines van natuurwetenschappen. Zo ontdek je dat er heel wat verschijnselen uit het dagelijks leven te maken hebben met natuurwetenschappen en dat er heel wat verbanden zijn tussen fysica, biologie en chemie.

Vakken

Algemene vorming

aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
3
geschiedenis
2
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
mens en samenleving
1
muziek
1
natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
techniek
2
wiskunde
4

Differentiatie

2
moderne talen - wetenschappen
ICT

Basisoptie

5
moderne talen - wetenschappen

Wat erna?

De leerling kan hierna de richtingen binnen de studiedomeinen Maatschappij & Welzijn, STEM en Taal & Cultuur volgen. Voor dit laatste domein kan je terecht bij de andere campussen van de Sint-Paulusschool.

CLIL

Talen zijn een heel belangrijke sleutel voor de toekomst, en bij een CLIL-vak krijgt de leerling les in het Engels of Frans. We legden de klemtoon op het competentie-ontwikkelend perspectief: door te leren in een andere taal ontwikkelen leerlingen competenties in de doeltaal én in het vak, naast de kennis over die taal.

Campus College Waregem
Campus Hemelvaart Waregem
Campus Sint-Jan Berchmans Avelgem