7 Technicus installatietechnieken (Duaal leren)

leerjaar : 7de jaar
campus : VTI
domein :
finaliteit :

Wat?

De éénjarige opleiding technicus installatietechnieken duaal is een 7de specialisatiejaar BSO. Deze opleidingen leiden tot het behalen van het diploma secundair onderwijs en het studiegetuigschrift van het 7de jaar.

Daarenboven wordt de beroepskwalificatie van de afgestudeerde opgetrokken naar niveau 4 en is hij eigenlijk een volwaardig technisch geschoolde teamspeler. Elke duale studierichting combineert een schoolcomponent van 2 dagen en een werkplekcomponent van 3 dagen.

Instap?

Je kan instappen na het behalen van het getuigschrift van de 3de graad BSO. Je getuigschrift van de derde graad BSO behaal je het best in het studiegebied mechanica.

Wat leer je?

De opleiding technicus installatietechnieken duaal richt zich tot leerlingen die binnen de specialiteiten sanitaire installaties, centrale verwarmingsinstallaties en ventilatie/luchtbehandelings-systemen, installaties leren op te bouwen, te starten, te onderhouden en te herstellen. Als leerling leer je metingen, controles en regelingen uit te voeren op installaties in gebouwen voor residentieel en tertiair gebruik.

Vakken

7 de
godsdienst
2
Nederlands
2
lichamelijke opvoeding
2
maatschappelijke vorming
2
Engels
2
CV / Sanitaire installaties & Ventilatie
4
Werkplekleren op bedrijf
24

Wat erna?

Na het 7de specialisatie jaar kan je gaan werken als:

  • Onderhouds- en herstel-werkzaamheden sanitaire-, centrale verwarmings- en ventilatie- systemen
  • Monteur voor het plaatsen, opstarten, reinigen en herstellen van koelinstallaties, CV en sanitair
  • Planner, verkoper van HVAC-installaties
  • Keurder van technische installaties.

     

Als je toch nog wilt verder studeren kan je eventueel een HBO5-opleiding volgen in het studiegebied mechanica-elektriciteit. Je kan uiteraard nog heel wat bijleren in het volwassenenonderwijs terwijl je werkt.

Klik op de link voor meer informatie over duaal leren bij het provinciaal steunpunt duaal .