Veelgestelde vragen

Zit je met een concrete vraag of probleem? Misschien vind je hier al een antwoord op onze FAQ-pagina. Zit je vraag er niet bij of wil je liever een antwoord op maat? Dan helpt je campus je graag verder.

Elke campus heeft een heel gevarieerd aanbod aan activiteiten, en dat zowel binnen als buiten de lesuren. Nieuwsgierig wanneer de bezinning, excursie of uitwisseling voor jou precies doorgaat? Of je wil graag de planning ook thuis opmaken en een overzicht krijgen van alle activiteiten die in de loop van het semester doorgaan? Dan kan je de kalender heel makkelijk raadplegen via de homepage van je campussite.

Het menu van je campus is vermoedelijk de drukst bezochte pagina op de site. Elke campus biedt een gevarieerd aanbod aan maaltijden aan, en dat van maandag tot en met vrijdag. Er is steeds keuze uit een vegetarisch alternatief ook en je kan ook bij je campus terecht met specifieke dieetwensen of allergieën. Een vieruurtje van de school nemen of een concrete vraag rond het aanbod? Je campussite kan je verder helpen en antwoorden op alle praktische vragen.

Bij ziekte of afwezigheid verwittig je het leerlingensecretariaat van jouw campus voor de aanvang van de lessen. De opvoeder of internaatsmedewerker verwittigt dan de klastitularis en kijkt samen met je ouders hoe je afwezigheid best wordt opgevangen. Ben je langer dan drie dagen afwezig, dan heb je steeds een doktersattest nodig.

De Sint-Paulusschool maakt gebruik van Schoolware en Office 365. Zowel de leerlingen als hun ouders krijgen daarbij voor Schoolware de nodige inloggegevens zodat ze alles kunnen opvolgen. Je vindt het platform onder de betreffende knop op de site en op de campussites en we voorzien ook uitleg bij hoe je aan de slag kan. De leerlingen krijgen de nodige accounts op de tools van Office 365 en ze leren hiermee ook aan de slag te gaan.

Op de pagina ‘laptop‘ kan je hierover alle info raadplegen.

OKAN is de OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. In OKAN leer je Nederlands. Na één jaar OKAN zoeken we dan samen met jou een school om verder te studeren in het Nederlands. Dat kan als je minimum 12 bent en maximum 17 jaar en al maximum één jaar in België woont met een andere moedertaal dan Nederlands (waardoor je dus ook niet de lessen in het gewone onderwijs kan volgen). Je studeert Nederlands, maar ook wiskundetaal, taal en beweging, Plastische Opvoeding of Techniek, Taal en levensbeschouwing, Taal en Mens & Maatschappij en Taal en Mediawijsheid (lessen met computer). We zorgen ook voor een intensieve leerlingenbegeleiding en voor het contact met je nieuwe school na het OKAN-jaar. We bieden ook de mogelijkheid tot snuffelstages en het volgen van vakken in het gewone onderwijs, uitstappen en themadagen en hulp bij het zoeken van vrijetijdsactiviteiten.

Bij vragen of interesse, contacteer Els Delaere els.delaere@sgsintpaulus.eu of via het telefoonnummer 0486/965601.

Ben jij een gedreven leerkracht? Een gemotiveerde opvoeder? Een krak in administratie en organisatie? Iemand met technische knowhow? Dan ben jij misschien degene die we zoeken.

Bekijk geregeld welke profielen we precies zoeken op onze sites en via de sociale media, spontaan solliciteren kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar sollicitatie@sintpaulus.eu.

De Sint-Paulusschool bestaat uit 6 campussen: campus Hemelvaart, campus VTI-VIBSO en campus College in het centrum van Waregem. Campus SJB in Avelgem en campus SVA in Anzegem. En dan nog campus VIVES Waregem-Tielt voor het graduaat verpleegkunde. Op de campussites vind je telkens meer info, onder het studieaanbod kan je zien wat elke campus aanbiedt van richtingen.

Via de campussite van jouw campus vind je heel snel alle contactgegevens terug. Wie je opbelt bij een algemeen probleem of een algemene vraag. Het (leerlingen)secretariaat kan je bovendien snel doorverwijzen naar de juiste persoon wanneer je vraag iets specifieker is. Bij de start van het schooljaar geeft de klastitularis van je zoon of dochter meteen ook het rechtstreekse mailadres (en eventueel telefoonnummer) mee voor dringende zaken.

De site van elke campus geeft je al heel wat info mee onder de knop ‘praktisch’. Daarenboven zal je via jouw campus ook al voor de start van het schooljaar heel wat praktische zaken via mail doorgestuurd krijgen. Ook op de eerste schooldag mag je via de opvoeder/klastitularis/vakleerkrachten heel wat praktische zaken verwachten.

Je gaat naar het ouderportaal en logt als ouder in via de link. Vroeg of laat aanmelden maakt geen verschil, zolang je maar aanmeldt binnen de voorziene periode. Uiterlijk op 13 mei worden de aangemelde kandidaten aan de campussen toegewezen. Broers en zussen van huidige leerlingen en kinderen van personeel hebben voorrang bij de toewijzing. De toegewezen kandidaten hebben een gunstig ticket voor een campus, meestal de campus van hun eerste keuze. De niet- toegewezen kandidaten krijgen in afwachting een plaats op de weigeringslijst/wachtlijst. Inschrijven op de campus kan dan vanaf 14 mei (9 uur) elke schooldag tijdens de openingsuren van de school. Je moet langsgaan op de campus om te kunnen inschrijven. Kandidaten met een gunstig ticket kunnen enkel inschrijven na afspraak. Ten laatste op maandag 10 juni om 17 uur moet de aanmelding omgezet zijn in een inschrijving. Kandidaten die niet aangemeld hebben of kandidaten zonder gunstig ticket kunnen tijdens de openingsuren van de school op elk moment langskomen. Zijn er nog beschikbare plaatsen dan kan je onmiddellijk inschrijven. Zijn er geen beschikbare plaatsen meer dan kom je op de weigeringslijst/wachtlijst te staan. De inschrijvingen gebeuren chronologisch.

Je zoon of dochter gaat volgend schooljaar voor het eerst naar het secundair onderwijs? Dat is een grote en nog wat onbekende stap. De Sint-Paulusschool organiseert niet alleen live infomomenten maar geeft via de helpdesk (056 60 24 68) ook antwoorden op je vragen. Voor inschrijvingen in het eerste jaar van het buitengewoon onderwijs neem je best rechtstreeks contact met VIBSO (056 60 01 35). Voor inschrijvingen in het eerste jaar in het gewoon secundair onderwijs voor het schooljaar 2024-2025 werkt de Sint-Paulusschool met een aanmeldings- en inschrijvingsprocedure. Je leest er alles over hieronder.

Via de knop ‘studieaanbod’ kan je heel makkelijk gaan zoeken. Dat kan op leerjaar, campus, domein, finaliteit of focus. Je krijgt dus telkens te zien waar deze richting wordt aangeboden, wat ze inhoudt welke opties of uitbreidingen er eventueel bij komen en welke mogelijkheden je achteraf hebt.

Het internaat van de Sint-Paulusschool bevindt zich op 4 vestigingsplaatsen in het centrum van Waregem (VTI, Hemelvaart, College en Vijfseweg), en heeft een totale capaciteit van 237 kamers. Op deze website vind je heel wat praktische informatie terug, zoals het dagverloop, de leefregels, hoe in te schrijven, enz.  Heb je interesse om op internaat te gaan? Dan kan je een mailtje sturen naar info.internaat@sintpaulus.eu.

In samenspraak met je ouders en de internaatscoördinator is het mogelijk om je hobby’s te blijven beoefenen (muziekles, voetbaltraining…).

Je bent zelf verantwoordelijk voor de orde van je kamer. Wekelijks wordt jouw kamer gepoetst door de poetsdienst, maar opruimen hoort daar niet bij.

Neen, er zijn gemeenschappelijke koelkasten voorzien waarin je iets fris kan houden. (Brand)veiligheid is hierbij prioriteit.

Neen, we hebben hierover afspraken gemaakt en in de leefregels opgenomen, bijvoorbeeld tijdens de maaltijden of het studeren. Internen van de eerste en tweede graad geven ook hun smartphone af voor het slapengaan.

Ja, dat mag, maar met mate. En misschien moet je dan wel eens delen😊  We stimuleren een gezonde levensstijl. Alcohol en energiehoudende dranken zijn uiteraard verboden.

Afhankelijk van jouw leeftijd tussen 21u30 en 23u. Je vindt de dagindeling terug bij de leefregels of op de internaatspagina van jouw internaat.

Je krijgt een bemeubelde internaatskamer, maar je kan het wat gezelliger maken met wat persoonlijke spullen. Gebruik van duimspijkers of elektrische toestellen is hierbij verboden. Daarnaast breng je ook bedlinnen, donsdeken, kussen en je toiletgerief mee. 

Het kostgeld bedraagt 3.600 euro. Alle financiële afspraken vind je op de internaatspagina’s of in het internaatsreglement.

Ja, al de kamers in onze internaten zijn eenpersoonskamers.

Neen, het internaat opent de deuren pas op maandagochtend.

Neen, overdag blijft het internaat gesloten. Dan volg je de dagindeling van het externaat.

Heb je geen gunstig ticket ontvangen, dan staat je kind op de wachtlijst van de OV4-campus(sen) die je tijdens het aanmelden doorgegeven hebt. In afwachting van een vrije plaats kan je je kind in een andere school inschrijven. Je blijft je plaats op de wachtlijst(en) behouden, tenzij je dit zelf niet meer wil. Komt er een plaats vrij en ben jij aan de beurt, dan contacteert de school jou. Je kan dan een afspraak maken om je kind in te schrijven in de school.

Ja, ook als je inschrijft in een andere school, blijf je je plaats op de wachtlijst(en) behouden.

De volgorde van de wachtlijst wordt gerespecteerd tot en met de vijfde schooldag van oktober. Voor het schooljaar 2025-2026 is dit tot en met 7 oktober 2025. Daarna wordt de lijst als onbestaande beschouwd en gebeuren de inschrijvingen opnieuw in chronologische volgorde. Wil je niet dat je kind (zo lang) op de wachtlijst blijft staan, stuur dan een mailtje naar de helpdesk en formuleer de reden waarom je je kind wil laten schrappen van de wachtlijst.

Vind je dat je kind onterecht geweigerd werd, neem dan contact op met de disfunctiecommissie via disfunctiecommissiebuitengewoononderwijs@sintpaulus.eu. Formuleer je klacht, vraag of vaststelling aan de disfunctiecommissie.

Je kan voor drie zaken bij de disfunctiecommissie terecht:

  • klachten of vaststellingen over technische fouten voor of na de definitieve toewijzing;
  • klachten of vaststellingen over zuiver materiële vergissingen voor of na de definitieve toewijzing;
  • vragen over de erkenning van een uitzonderlijke situatie, d.i. als de inschrijving in een specifieke school de enige mogelijkheid is om de toegang tot onderwijs te garanderen.

Heb je een klacht, vaststelling of vraag dan contacteer je de disfunctiecommissie per mail: disfunctiecommissiebuitengewoononderwijs@sintpaulus.eu.
Vermeld in je mail minstens de volgende gegevens:

  • de naam, voornaam, geboortedatum en het rijksregisternummer van je kind;
  • de contactgegevens van de indiener: naam, e-mailadres, telefoon- of gsm-nummer;
  • een omschrijving van de klacht of vaststelling, met toevoeging van bewijsstukken, of in het geval van een vraag naar erkenning van een uitzonderlijke situatie: de motivatie.

De klacht moet de disfunctiecommissie ten laatste de vijftiende dag na de vaststelling van de feiten bereiken.

Heb je een vraag tijdens de aanmeldings- of inschrijvingsperiode, dan kan je terecht bij de helpdesk.

Je kan de helpdesk op drie manieren bereiken:

De helpdesk is elke werkdag open tijdens de schooluren (niet op woensdagnamiddag). Tijdens het weekend en- in de schoolvakanties is de helpdesk gesloten.

Je kan de helpdesk op drie manieren bereiken:

  • telefonisch: 056 60 01 35
  • per mail: helpdeskinschrijvenVIBSO@sintpaulus.eu
  • persoonlijk langsgaan, bij voorkeur na afspraak: VIBSO Waregem, Broekstraat 34, 8790 Waregem
    De helpdesk is elke werkdag open tijdens de schooluren (niet op woensdagnamiddag). Tijdens het weekend en- in de schoolvakanties is de helpdesk gesloten.

Bij de start van de aanmeldingen, op vrijdag 24 januari 2025 van 19 tot 20 uur, kan je onder begeleiding het aanmeldingsformulier invullen in VIBSO, Broekstraat 34 in Waregem.
Nadien contacteer je best de helpdesk van VIBSO. Dit kan tijdens de openingsuren van de school telefonisch op het nummer 056 60 01 35, via de helpdesk helpdeskinschrijvenVIBSO@sintpaulus.eu of na afspraak in VIBSO, Broekstraat 34 in Waregem. Ook de brugfiguren van het basisonderwijs van de gemeente Waregem, kunnen ondersteuning bieden bij het aanmelden.

Neen, aanmelden gebeurt uitsluitend digitaal.
Bij de start van de aanmeldingen kan je wel op school terecht om onder begeleiding het digitaal aanmeldingsformulier in te vullen. Tijdens de volledige aanmeldingsperiode kan je ook via de helpdesk ondersteuning krijgen bij het digitaal aanmelden.

Je kan de helpdesk op drie manieren bereiken:

  • telefonisch: 056 60 01 35
  • per mail: helpdeskinschrijvenVIBSO@sintpaulus.eu
  • persoonlijk langsgaan, bij voorkeur na afspraak: VIBSO Waregem, Broekstraat 34, 8790 Waregem
    De helpdesk is elke werkdag open tijdens de schooluren (niet op woensdagnamiddag). Tijdens het weekend en- in de schoolvakanties is de helpdesk gesloten.

Je bent niet verplicht om je kind aan te melden, maar we raden het wel heel sterk aan. Kinderen die aangemeld zijn, krijgen immers prioritair de mogelijkheid om hun aanmelding om te zetten in een inschrijving tijdens de inschrijvingsperiode.

Het is belangrijk om snel aan te melden. De aanmeldingen worden immers, mits goedkeuring door de Commissie inzake Leerlingenrechten én rekening houdend met de voorrangsgroepen, behandeld in chronologische volgorde op basis van het tijdstip waarop je de aanmelding startte.

De aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2025-2026 loopt van vrijdag 24 januari 2025 19 uur tot en met zondag 2 februari 2025 19 uur.

Ja, je moet enkel kinderen aanmelden die volgend schooljaar les zullen volgen in het eerste leerjaar van de eerste graad van het buitengewoon secundair onderwijs OV4 type 9. Dit zowel voor het eerste leerjaar van de A-stroom (1A) als voor het eerste leerjaar van de B-stroom (1B). Bij de aanmelding kan je kiezen tussen de vier vestigingsplaatsen van de Sint-Paulusschool waar we OV4 type 9 aanbieden: campus College (Waregem), campus Hemelvaart (Waregem), campus Sint-Vincentius (Anzegem) en campus VTI (Waregem). Voor alle andere leerjaren en voor OV3 moet je niet aanmelden.