
Vakken
Algemene vorming
- Beeld 2
- Engels 1
- Frans 2
- Godsdienst 2
- Lichamelijke opvoeding 2
- Maatschappelijke vorming 2
- Nederlands 4
- Techniek 2
- Wetenschappen 1
- Wiskunde 4
Basisoptie
- Economie en organisatie 5
- Nederlands 2
- Frans 1
- Wiskunde 1
- Maatschappelijke vorming 1
Basisoptie Economie en organisatie – opstroomoptie
Leren door te doen!
Heb je interesse in handel, verkoop en klantgericht werken? Wil je ontdekken hoe bedrijven hun producten verkopen, hoe je goed met geld omgaat en hoe je zelf een winkel of webshop zou kunnen runnen? In de basisoptie economie en organisatie leer je stap voor stap hoe de wereld van handel en economie in elkaar zit.
Wat leer je?
Je krijgt inzicht in hoe bedrijven werken en waarom klanten bepaalde keuzes maken. We gaan aan de slag met onderwerpen zoals verkooptechnieken, klantvriendelijkheid en hoe je een product aantrekkelijk presenteert. Je leert hoe je prijzen berekent, hoe je een eenvoudig kasboek bijhoudt en welke kosten en opbrengsten een bedrijf heeft. Ook digitale vaardigheden zijn belangrijk: je maakt kennis met e-commerce en leert hoe online verkoop steeds belangrijker wordt. In deze richting draait het om leren door te doen. Via praktijkgerichte opdrachten en projecten werk je samen aan echte economische vraagstukken. Je ontdekt hoe een winkel georganiseerd is, hoe bestellingen en betalingen verlopen en wat er allemaal komt kijken bij een goede dienstverlening. Stap voor stap leer je vaardigheden die je later goed kunt gebruiken, zowel in je verdere studies als in een job.
In de opstroomoptie achterhalen we of een praktisch-theoretische richting binnen de dubbele finaliteit zoals Bedrijf en Organisatie misschien ook binnen jouw mogelijkheden ligt.
Wil jij graag aan de slag in een richting waar economie tot leven komt? Kies dan voor de basisoptie economie en organisatie en ontdek hoe boeiend handel en ondernemen kunnen zijn!
Wat erna?
Om te starten in het 3e jaar hou je rekening met de toelatingsvoorwaarden en met het attest dat je op het einde van het 2e leerjaar behaalde.
De meeste leerlingen van 2B kiezen in het 3e jaar voor een studierichting in de finaliteit ‘Arbeidsmarktgericht’.
Studierichtingen behoren tot finaliteiten, onderwijsvormen en domeinen.
Er zijn ook andere mogelijkheden als je een A- of B-attest hebt behaald, op voorwaarde dat de leerkrachten van het 3e leerjaar je toelaten (= akkoord toelatingsklassenraad)
- rechtstreekse toegang
- toelating mits akkoord van de klassenraad
Als de leerkrachten van het 2e leerjaar A dit toestaan, kan je met een A- of B-attest ook starten in het 2e leerjaar A.