Vakken
Algemene vorming
- Aardrijkskunde 1
- Engels 2
- Frans 3
- Geschiedenis 2
- Godsdienst 2
- Lichamelijke opvoeding 2
- Mens en samenleving 1
- Muziek 1
- Natuurwetenschappen 1
- Nederlands 4
- Techniek 2
- Wiskunde 4
Basisoptie en Differentatie
- ICT 1
- Moderne talen en Wetenschappen 6
Basisoptie: Moderne talen en Wetenschappen
Wat leer je?
In de opleiding 2A Moderne Talen krijg je een brede algemene vorming die je goed voorbereidt op verschillende richtingen binnen de domeinen Maatschappij & Welzijn, STEM en Taal & Cultuur. Je bouwt een stevige basis op die je niet alleen in je schoolcarrière, maar ook in je verdere leven zal helpen.
Binnen het vak Moderne Talen werk je intensief met Engels, Frans en Nederlands. Je leert de basisprincipes van deze talen in de algemene vakken en gaat daarna dieper in op de praktijk. Door te oefenen in verschillende situaties ontdek je de overeenkomsten en verschillen tussen de talen, wat je inzicht en begrip vergroot. Zo krijg je niet alleen een sterkere taalvaardigheid, maar ontwikkel je ook creativiteit in het omgaan met taal. Je zult merken hoe boeiend taal kan zijn in al haar vormen, van literatuur tot communicatie.
Daarnaast krijg je in het vak Wetenschappen de kans om je kennis over de natuurwetenschappen uit te breiden. Via onderzoeksprojecten en experimenten ontdek je hoe natuurwetenschappelijke fenomenen deel uitmaken van het dagelijks leven. Je komt erachter dat er tal van verbanden bestaan tussen fysica, biologie en chemie en hoe ze invloed hebben op de wereld om je heen. Deze wetenschapstoepassingen geven je een bredere kijk op de werkelijkheid en prikkelen je nieuwsgierigheid.
Met deze veelzijdige en praktijkgerichte aanpak ben je klaar om verder te groeien in verschillende vakgebieden en om je interesses en talenten te ontdekken!
Wat erna?
Na het 2e leerjaar A kan je kiezen voor elke studierichting.
Studierichtingen behoren tot finaliteiten, onderwijsvormen en domeinen.
Om te starten in het 3e jaar hou je rekening met de toelatingsvoorwaarden en met het attest dat je op het einde van het 2e leerjaar behaalde.
Je krijgt ook een getuigschrift van de 1e graad van het secundair onderwijs als je een A– of een B-attest hebt behaald.
CLIL
Talen zijn een heel belangrijke sleutel voor de toekomst, en bij een CLIL-vak krijgt de leerling les in het Engels of Frans. We legden de klemtoon op het competentie-ontwikkelend perspectief: door te leren in een andere taal ontwikkelen leerlingen competenties in de doeltaal én in het vak, naast de kennis over die taal.