2 B - Maatschappij & welzijn: verzorging

leerjaar : 2de jaar
campus : Hemelvaart, Sint-Jan Berchmans, Sint-Vincentius, VIBSO OV4
domein :
finaliteit :

 

Wil je graag meer weten over de zorg voor mensen, hun lichaam en omgeving? Wil je groeien in samenwerken en ben je geboeid door alles wat met gezondheid en het welzijn van jezelf en anderen te maken heeft?

Steek je graag de handen uit de mouwen en liggen praktische opdrachten je? Dan is deze richting misschien iets voor jou!

Wat leer je?

Basisvorming blijft belangrijk, vooral in 1B. De leerstof van het lager onderwijs herneem je en werk je verder uit in de vakken Nederlands, Frans, wiskunde en mavo. Na 1B behaal je het getuigschrift lager onderwijs.

Vakken

Algemene vorming

beeld
1
Engels
1
Frans
1
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
maatschappelijke vorming
2
muziek
1
Nederlands
3
techniek
2
wetenschappen
1
wiskunde
3

Differentiatie

2
ICT
crea

Basisoptie

10
basisoptie Maatschappij & Welzijn

Wat erna?

De meeste leerlingen kiezen na de basisoptie Maatschappij & Welzijn - Verzorging in de tweede graad voor Zorg & Welzijn omdat dit het sterkst aansluit bij de gevolgde basisoptie en bij de interesse van de leerlingen. In de derde graad kan je de richting Basiszorg & Ondersteuning en Assistentie in Wonen, Zorg en Welzijn volgen. Een overstap naar een andere richting binnen de arbeidsmarktfinaliteit is ook mogelijk, al zal je wel een achterstand voor bepaalde vakken moeten wegwerken. Na het zesde jaar ben je helemaal voorbereid om door te stromen naar de arbeidsmarkt. Je kan je nog verder specialiseren via een se-n-se opleiding.