2 A - basisoptie Economie & organisatie

economie
leerjaar : 2de jaar
campus : College, Hemelvaart, Sint-Jan Berchmans, Sint-Vincentius, VIBSO OV4
domein :
finaliteit :

Wil je weten hoe reclamemakers erin slagen om jou dingen te doen kopen?  Benieuwd hoe je duurzaam kan consumeren? Wil je leren over ondernemingen en de rol van de overheid? Ben je goed met cijfers en woorden?

Kan je vlot communiceren en hou je ervan een presentatie voor te bereiden? Zie je jezelf later een eigen zaak beginnen of de administratie van een bedrijf uitvoeren? Dan is deze richting misschien iets voor jou!

Wat leer je?

Je krijgt een brede algemene vorming, zo ben je voorbereid op het domein Economie & Organisatie in de tweede graad.

Hierbij kies je in 1A voor de focus Economie en in 2A voor de basisoptie Economie & Organisatie. Als je voor Economie & Organisatie kiest, dan onderzoek je de sociaal – economische realiteit en actualiteit. Je leert je kritisch opstellen ten opzichte van maatschappelijke keuzes. Je bestudeert dit vanuit het standpunt van de consument, de ondernemingen en de overheid.

Je ontwikkelt hierbij je sociale en communicatieve vaardigheden. Je wordt je bewust van het belang van ecologie en duurzaamheid. Je ontwikkelt ondernemingszin. Je ontwikkelt je wiskundige inzichten en digitale vaardigheden waarbij je gebruik maakt van toepassingen om data op te zoeken, te verwerken en te presenteren.

Vakken

Algemene vorming

aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
3
geschiedenis
2
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
mens en samenleving
1
muziek
1
natuurwetenschappen
1
Nederlands
4
techniek
2
wiskunde
4
Basisoptie

Differentiatie

2
Frans
ICT

Basisoptie

5
basisoptie Economie & Organisatie

Wat erna?

De leerling kan hierna de richtingen binnen het studiedomein Economie & Organisatie volgen. Je kan hiervoor terecht bij de andere campussen van de Sint-Paulusschool. Naast deze logische overgang zijn er binnen de tweede graad nog tal van andere keuzes haalbaar.

CLIL

Talen zijn een heel belangrijke sleutel voor de toekomst, en bij een CLIL-vak krijgt de leerling les in het Engels of Frans. We legden de klemtoon op het competentie-ontwikkelend perspectief: door te leren in een andere taal ontwikkelen leerlingen competenties in de doeltaal én in het vak, naast de kennis over die taal.

Campus Hemelvaart Waregem
Campus Sint-Jan Berchmans Avelgem