7 Lassen - Monteerder (Duaal leren)

lasser-monteerder
leerjaar : 7de jaar
campus : VTI
domein :
finaliteit :

Wat?

De éénjarige opleiding lasser-monteerder duaal is een 7de specialisatiejaar BSO.  Deze opleidingen leiden tot het behalen van het diploma secundair onderwijs en het studiegetuigschrift van het 7de jaar.

Daarenboven wordt de beroepskwalificatie van de afgestudeerde opgetrokken naar niveau 4 en is hij eigenlijk een volwaardig technisch geschoolde teamspeler.  Elke duale studierichting combineert een schoolcomponent van 2 dagen en een werkplekcomponent van 3 dagen.

Instap?

Je kan instappen na het behalen van het getuigschrift van de 3de graad BSO. Je getuigschrift van de derde graad BSO behaal je het best in het studiegebied mechanica.

Wat leer je?

In de opleiding lasser-monteerder duaal leer je zelf voorbereide delen samen te stellen via hechtlassen in laag-gelegeerd constructiestaal. Bij het positionerings-, montage en hechtingswerk leer je rekening houden met de verschillende vorm-, plaats- en maattoleranties. je last hoeknaad- en plaatverbindingen en leert hierbij een finale kwaliteitscontrole uit te voeren teneinde een metalen structuur te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen en de constructietekening

Vakken

7de
godsdienst
2
Nederlands
2
Engels
2
maatschappelijke vorming
2
lichamelijke opvoeding
2
lassen-monteren
4
Werkplekleren op bedrijf
24

Wat erna?

Na het 7de specialisatie jaar kan je gaan werken als

  • Constructie-monteerder residentiële, tertiaire en industriële toepassingen en bouwconstructies;
  • Samensteller, lasser en monteeder van machineframes, diverse constructies en machines van sorteerlijnen, transportinstallaties, …;

     

  • Lastechnieker voor onderhouds- en verbeterings-werkzaamheden aan de productie-installatie piping - staal - mechanisch onderhoud.

Als je toch nog wilt verder studeren kan je eventueel een HBO5-opleiding volgen in het studiegebied mechanica-elektriciteit. Je kan uiteraard nog heel wat bijleren in het volwassenenonderwijs terwijl je werkt.

Klik op de link voor meer informatie over duaal leren bij het provinciaal steunpunt duaal .