Virtual classroom

Virtuele lessen sintpaulus school

Binnenkort staan jullie voor een grote uitdaging: de overstap naar het secundair onderwijs. We helpen je graag om een richting vinden die bij je past en waarin je geïnteresseerd bent. Volg hier een les mee in de verschillende focussen die onze school aanbiedt.

Elke studierichting heeft hetzelfde basispakket van 27 uur. Dat zijn de bekende vakken zoals Nederlands, Frans, Wiskunde en aardrijkskunde. En daarnaast kan je 5 uur per week kiezen, die aansluiten bij je interesses en je talenten.

 

ONZE FOCUSSEN

Focus Moderne talen

Ben je een krak in Frans, benieuwd naar Engels en geïnteresseerd in onze Nederlandse taal? Je leest graag en wil je communicatieve vaardigheden verbeteren. Dan is de focus moderne talen zeker iets voor jou.

Lesfiches:

1A - Focus Moderne talen + lesmateriaal

Lesmateriaal: Wie is het? Qui est-ce?/ Who is it?

Focus Nederlands

Ben je geïnteresseerd in onze Nederlandse taal? Je leest graag en wil je kennis in onze taal verbeteren. Dan is de focus Nederlands zeker iets voor jou.

Focus Wiskunde - wetenschappen STEM

Dingen maken en bedenken, is dat je ding? Dan ben je misschien wel de ingenieur van morgen en kan je kiezen voor wiskunde-wetenschappen STEM.

Lesfiches:

Focus wiskunde-wetenschappen-stem

Focus Wiskunde - wetenschappen

Zie je jezelf al werken in een labo, met proefbuisjes cijfers en ga je graag op zoek naar nieuwe uitvindingen? Werk je zelfstandig en hou je van uitdagingen? Kies dan voor wiskunde-wetenschappen

Lesfiches:

1A Focus wiskunde-wetenschappen + 1A Werkblad - Tandenstokers in een fles

Focus Sociale vorming

Ben je sociaal voelend, creatief en heb je organisatietalent? Heb je interesses in wetenschappen, gezonde levensstijl, mens en milieu, kies dan sociale vorming.

Lesfiches:

Focus sociale vorming + werkblad

Focus Economie

Droom je ervan om later verkoper te worden of misschien wel bedrijfsleider of medewerker in de bank? Dan is economie zeker iets voor jou.

Lesfiches:

1A - Focus Economie

1B - Focus Economie + opdrachten escaperoom

Focus Technologie

Hou je van aanpakken en wil je weten hoe technologie werkt, kies dan voor technologie.

Lesfiches:

Focus technologie

Focus Kunst & mode

Ben je een creatieve denker? Vind je inspiratie in kleur en materiaal? Dan is kunst en mode ongetwijfeld iets voor jou

Lesfiches:

1A Focus kunst & mode - stof ontwerpen

1B Focus kunst & mode - placemat

1B Focus kunst & mode - slaapmasker

Focus Klassieke talen

Ben je geïnteresseerd in de cultuur van de Romeinen en de Grieken? Dan is klassieke talen zeker iets voor jou.

Lesfiches:

1A - Focus Klassieke talen

Focus Stem - Wetenschappen

Ben je geboeid door wiskunde en wetenschappen en heb je interesse voor natuur, milieu en duurzaamheid? Hou je van onderzoekend leren, experimenteren in een labo? Dan is STEM wetenschappen wel iets voor jou.

 

Je ziet het: voor elk wat wils en jij kiest op basis van wat je boeit en wat je goed kan. En geen nood: het eerste jaar is een brede kennismaking met de verschillende domeinen en straks in het tweede jaar kan je nog alle basisopties op onze campussen kiezen. Welkom bij de Sint-Paulusschool!